Uit het Archief

Onder  het mom “Vocale carnavalsverrijking” bericht het Brabants Dagblad  van de oprichting van het Groot Dwergonisch Mannenkoor op 20 september 1998.  “Dwergonisch” is  een verwijzing  naar de naam van Drunen in carnavalstijd.

(Mede-)oprichters Piet van der Bruggen en Martin Broeren vertellen daarin over het ontstaan en de plannen van dit koor. Tijdens de Boerenbruiloft, een jaarlijkse traditie als opwarmer voor het Carnaval in Drunen en Elshout,  van 1997, was er een koor gevormd dat liedjes zong, die speciaal voor die gelegenheid waren geschreven. De reacties op deze “eenmalige” gebeurtenis waren zo enthousiast dat een voortzetting snel beklonken werd.

In den beginne waren daar 16  stoere kerels die zich met een carnavalsorkest tijdens het Dwergonisch liedjesfestival op 28 november van dat jaar  als Het Groot Dwergonisch Mannenkoor presenteerden. “Wij willen graag Nederlandstalige, voornamelijk oude Hollandse liedjes gaan zingen, waarbij het plezier voorop staat”, aldus Martin destijds.

foto bij de 1e repetitie