Bevrijdingsconcert Heusden

Datum 2 november  2019 Tijdstip 20:15 – 23:15 uur Locatie De Voorste Venne, Anton Pieckplein 71, Drunen

Op initiatief van de gemeente wordt op zaterdag 2 november een bevrijdingsconcert gegeven in de theaterzaal van De Voorste Venne.

Harmonie Drunen en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor brengen gezamenlijk een uniek concert ten gehore. Het concert laat zien dat muziek het ultieme middel is om de vrijheid te vieren en om oud en jong met elkaar te verbinden. Naast leden van het college van Burgemeester en Wethouders en leden van de gemeenteraad, zijn ook de veteranen uit onze gemeente, die in een van de oorlogsgebieden na de tweede wereldoorlog hebben gediend, uitgenodigd.

Harmonie Drunen speelt diverse stukken en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor zingt diverse passende liederen onder begeleiding van de harmonie. Karin Lips – Koemans is bereid gevonden het slotlied We’ll meet again van Very Lynn te vertolken. Twee winnaars van de gedichtenwedstrijd voor jongeren van 12 tot 19 jaar krijgen in het programma de kans hun gedicht over Vrijheid voor te dragen.

Voor en na het concert speelt de gelegenheidsformatie the Liberation Big Band onder leiding van Joop Marsman muziek uit de jaren ‘40 en ‘50. Burgemeester Willemijn van Hees zal het concert openen en Suzan Dorgelo zal de avond presenteren.

Bijwonen generale repetitie.

Helaas waren binnen korte tijd alle plaatsen uitverkocht. Bij de organisatie kwamen veel verzoeken binnen om kaarten. Een extra concert bleek niet haalbaar. Om alle belangstellenden toch een kans te geven dit bijzondere concert bij te wonen, is het mogelijk om de generale repetitie op 30 oktober in de Theaterzaal bij te wonen. Het programma volgt zoveel mogelijk het programma van het officiële concert. De zaal gaat om 20.25 uur open en om 20.30 uur start het programma. De toegang is gratis. Er zijn 300 plaatsen beschikbaar. Aanmelden is noodzakelijk: met een mail naar info@harmonie-drunen.nl .

Repetitieschema /optredens seizoen 2019/2020