Agenda

PRIMJEIRE CONCERTEN: CARNAVALESKE SAMENWERKING DRUNENSE HARMONIE EN GROOT DWERGONISCH MANNENKOOR

18 en 19 FEBRUARI 2020

Op 2 november jl. stonden ze met 140 man op het podium van de Voorste Venne in Drunen tijdens een imposant Bevrijdingsconcert Heusden, het Symfonisch Blaasorkest van Harmonie Drunen en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor. De reacties van het publiek waren lovend over deze unieke samenwerking.

Intussen was er al een nieuwe werkgroep van Harmonie Drunen, het Goot Dwergonisch Mannenkoor en de Voorste Venne gestart voor het volgende gezamenlijke project. Op dinsdag 18 februari en woensdag 19 februari 2020 staan beide verenigingen weer samen op het podium voor het Primjeire Concert 2020:  een tweetal carnavalsconcerten in de week voorafgaand aan carnaval 2020. Dit concert kent twee afzonderlijke avonden, waarbij per avond ruim 300 kaarten verkrijgbaar zijn.

Op dinsdag 18 februari is er een publieksavond in de theaterzaal van de Voorste Venne. Iedereen die van carnavalsmuziek houdt, kan naar hartenlust meedeinen en meezingen (via schermen) met een gevarieerd carnavalesk programma van het Symfonisch Blaasorkest en het Groot Dwergonisch Mannenkoor. Soms het SBO alleen, soms samen met het mannenkoor. Presentator van beide avonden is Eric van der Steen van Cirque Magnifique. Hij praat op geheel eigen ludieke wijze de muzikale stukken aan elkaar.

Op 1 december is de voorverkoop van dit spektakel gestart via de Voorste Venne. Kaarten voor deze avond kosten € 11,50. Omdat de kaarten van het Bevrijdingsconcert Heusden binnen een week waren uitverkocht, is snel handelen zeker aan te raden.

Op woensdag 19 februari is de avond waarbij vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, lokale overheden en andere organisaties elkaar ontmoeten in een carnavaleske ambiance. Het muzikale gedeelte wordt op deze avond vooraf gegaan door een koud en warm buffet en na afloop is er een gezellige afterparty om vrolijk verder te feesten of te netwerken. Op deze avond worden business-tafels verkocht van € 55,00 per stoel.

De opbrengst van de twee avonden zal voor een groot gedeelte bestemd zijn voor het goede doel van dit Primjeire Concert, nl. het Muziekproject van Harmonie Drunen. Het muziekproject wil kinderen  laten ervaren hoe leuk muziek maken is. Kijken, luisteren, zingen en zelf muziek maken staan hierbij centraal. De invulling van het project wordt verzorgd door dirigenten en muzikanten van Harmonie Drunen én de leerkrachten van de groepen 5.

Belangstellenden voor de businessavond kunnen informatie verkrijgen over de mogelijkheden van deelname via sbo@harmonie-drunen.nl of info@grootdwergonischmannenkoor.nl. Een professionele sponsorbrochure is op aanvraag te verkrijgen.

Repetitieschema /optredens seizoen 2019/2020